• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с крупами Вареники з гречаною кашею та сиром


Вареники з гречаною кашею та сиром

Якщо у вас залишився круп'яний гарнір від вчорашнього обіду чи вечері, не поспішайте викидати чи піддавати тривалому заморожуванню «на дальші часи». Доповнивши його кисломолочним сиром, вийде чудова начинка для домашніх вареників. Пропонуємо до вашої уваги рецепт вареників з гречаною кашею та сиром.

Вареники з гречаною кашею та сиром пропонуємо приготувати з прісного тіста на воді з додаванням розтопленого вершкового масла. Для начинки відварена гречана каша поєднується з сиром і підсмаженим з цибулею беконом. Для подачі чудовим доповненням буде заправка зі шкварок бекону та смаженої цибулі. Окремо можна подати і сметану. Такі ситні апетитні вареники можна подати як додаток до обіду, на сніданок або як ситну сімейну вечерю.

Для тіста:
- борошно – 500 г + трохи на підсипку
- сіль – 1 ч. ложка
- масло вершкове розтоплене – 50 г
- вода тепла – близько 200 мл (скільки візьме тісто)

Для начинки:
- крупа гречана (можна у варильних пакетиках) – 200 г
- сир кисломолочний – 400 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- бекон – близько 150 г
- сіль, чорний мелений перець – за смаком

Для подачі:
- бекон – 100 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сметана
- свіжа зелень

Готуємо вареники з гречаною кашею та сиром

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. З гречаної крупи зваріть розсипчасту гречану кашу. Зручно використовувати варильні пакетики, приготувавши їх згідно з інструкцією на упаковці.

2. Бекон, призначений для начинки, наріжте дрібними кубиками. Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Бекон підсмажте в сковороді до витоплення жиру, додайте цибулю і смажте, помішуючи, до золотистого кольору.

3. Сир викладіть у миску, розімніть до однорідності. Додайте гречану кашу, піджарку з цибулі та бекону, перемішайте. Потім посоліть, поперчіть до смаку і перемішайте готову начинку.

4. Приготуйте тісто. Борошно просійте в глибоку миску, зробіть у гірці заглиблення, всипте сіль, долийте розтоплене вершкове масло. Потроху підливаючи теплу воду, замісіть м'яке пластичне тісто.

5. Кавалок тіста викладіть на стіл, присипаний борошном, і розкачайте в пласт до товщини близько 1 см. Склянкою або спеціальним кільцем виріжте варяниці діаметром 10-12 см, викладіть на них по 1 ч. ложці з гіркою начинки і зліпіть вареники.

6. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду з додаванням невеликої кількості олії. Опускайте туди вареники порціями і варіть 2 хвилини з моменту випливання їх на поверхню. Потім виймайте шумівкою на таріль.

7. Вареники з гречаною кашею та сиром подавайте на порційних тарілках, поливаючи шкварками бекону з підсмаженою цибулею. Додатково можна прикрасити улюбленою зеленню.

Смачного!

Посмотрели 255 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...