• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Пельмени со всего мира Класичні монгольські буузи з бараниною


Класичні монгольські буузи з бараниною

Аналогів пельменів у всьому світі багато. У монголів – це буузи, улюблена та популярна страва в цій місцевості. Вони нагадують мішечки з тіста, наповнені м'ясом і чимось схожі з середньоазіатськими мантами або бурятськими позами. Пропонуємо вам рецепт класичних монгольських буузів з бараниною.

Класичні монгольські буузи з бараниною пропонуємо приготувати на парі з прісного тіста на воді без яєць, з додаванням солі та олії. Для начинки використовується баранина, традиційна для кочівників, з додаванням цибулі та невеликої кількості часнику, щоб отримати схожість смаку з використанням дикої цибулі мангир, що має одночасно цибульний та часниковий смак. Прянощі в класичну начинку буузів по-монгольськи закладаються в невеликій кількості (досить трохи чорного перцю), так само як і сіль.

Для тіста:
- борошно – 3,5 склянки
- вода тепла – 200 мл
- сіль – близько ½ ч. ложки
- олія рослинна – 1-2 ст. ложки

Для начинки:
- баранина (краще жирна) – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 1-2 шт. (100-150 г)
- часник – 1 зубчик
- сіль, перець чорний мелений – за смаком

Додатково:
- олія рослинна для вмочування денця буузів при укладанні на решітку пароварки

Готуємо класичні монгольські буузи з бараниною

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Борошно просійте в глибоку миску, змішайте з сіллю. Потроху підливаючи воду, замісіть круте тісто. Коли борошно майже закінчиться, підливайте олію, щоб тісто добре вимісилося.

2. Кавалок тіста викладіть на стіл, присипаний борошном, накрийте мискою і залиште для відпочинку хвилин на 30, або на час приготування начинки. Жирну баранину пропустіть через м'ясорубку чи наріжте дрібними кубиками. Складіть фарш у миску.

3. Цибулю ріпчасту і часник очистіть від лушпиння. Цибулю дрібно наріжте, часник пропустіть через прес. Додайте цибулю та часник у миску з м'ясним фаршем, посоліть, поперчіть до смаку і перемішайте готову начинку, проминаючи її руками.

4. Тісто, що відпочило, викладіть на стіл, присипаний борошном, сформуйте валик і наріжте його на рівні шматочки. З кожного шматочка тіста розкачайте кржало так, щоб краї були тоншими, а середина – трохи товща.

5. На середину кожного кружала викладіть порцію начинки гіркою або у вигляді кулястої грудочки. Притисніть начинку великим пальцем руки, піднімайте краї тіста і збирайте, защипуючи складками і повертаючи навколо пальця.

6. В кінці приберіть палець і залиште не защипнутим невеликий отвір. У результаті у вас вийде невелика споруда, що нагадує юрту. Чим більше складок, тим бузи вважаються майстернішими. В ідеалі вмілі кулінари створюють майстер-клас – близько 33 складок.

7. Обмокуючи денця буузів у олію, розкладіть їх на решітці пароварки. Варіть буузи на парі 25-30 хвилин. Класичні монгольські буузи з бараниною подавайте без додаткових соусів. Заваріть до них краще зелений чай із молоком.

Смачного!

Посмотрели 231 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...