• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Хинкали Зелені хінкалі з печерицями


Зелені хінкалі з печерицями

Хінкалі – це національна грузинська страва, популярність якої давно подолала національні кордони, і стала улюбленою далеко за межами створення, набуваючи щоразу інших оригінальних варіантів щодо складу тіста й начинки. Пропонуємо до вашої уваги цікавий рецепт апетитних зелених хінкалі з печерицями.

Зелені хінкалі з печерицями пропонуємо приготувати з прісного тіста на воді з додаванням яєць та зеленої частини цибулі порею. Рослинна добавка надає тісту світло-зеленого кольору без особливо яскраво вираженого смаку порею, хіба що з найтоншим натяком на нього. Грибна начинка складається з печериць, підсмажених із цибулею та приправлених зеленню, лимонним соком та соєвим соусом.

Для тіста:
- борошно – 5 склянок (800 г)
- сіль – 1 ч. ложка
- яйця – 2 шт.
- цибуля порей (зелена частина) – 50 г
- вода – 150 мл

Для начинки:
- гриби печериці – 600 г
- цибуля ріпчаста – 3 шт.
- олія рослинна – 3 ст. ложки
- сметана – 3 ст. ложки
- борошно – 1 ст. ложка
- зелень кропу подрібнена – 2 ст. ложки
- лимонний сік – 1 ч. ложка
- соєвий соус – 1 ч. ложка
- масло вершкове – 1 ст. ложка

Готуємо зелені хінкалі з печерицями

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з тіста. Зелену частину цибулі порею наріжте шматочками. У каструлю налийте 150 мл води, всипте нарізаний порей, поставте на вогонь і варіть 2 хвилини.

2. Збийте все за допомогою блендера і залиште охолоджуватися. У миску для замішування тіста просійте борошно, зробіть у гірці заглиблення, всипте сіль, розбийте яйця. Потроху підливаючи воду з пореєм, замісіть м'яке слухняне тісто.

3. Кавалок тіста в мисці накрийте рушником або затягніть харчовою плівкою і залиште хвилин на 30-40 для відпочинку, щоб додати йому додаткову еластичність. За цей час ви встигнете приготувати начинку.

4. Печериці вимийте і дрібно наріжте. Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. У глибокій сковороді розігрійте олію, викладіть туди цибулю і смажте, помішуючи, до м'якості.

5. Додайте нарізані гриби і смажте разом з цибулею до випаровування рідини, що виділяється. Додайте решту інгредієнтів для начинки, перемішайте і тушкуйте під кришкою ще хвилин дві.

6. Тісто, що відпочило, викладіть на присипаний борошном стіл, сформуйте валик, наріжте його на рівні шматочки і розкачайте з них тонкі кружала. На середину кожного кружала викладіть порцію грибної начинки.

7. Піднявши над начинкою краю тіста, зберіть його складками і защипніть угорі, формуючи мішечок зі свого роду «хвостиком». Якщо хвостики виходять занадто довгими, їх можна загорнути або трохи надрізати.

8. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду. Щоб колір готових хінкалі був інтенсивнішим, можна додати у воду для варіння трохи зелених стебел порею. Опускайте хінкалі в киплячу воду і варіть 3-5 хвилин після випливання.

9. Готові зелені хінкалі з печерицями виймайте шумівкою і складайте на таріль. Злегка збризнувши олією, щоб не злиплися. Подавайте з аджикою, мацоні, сметаною чи взагалі без нічого.

Смачного!

Посмотрели 315 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...