• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с маком Медові різдвяні вареники з маком


Медові різдвяні вареники з маком

Мак здавна вважається в українській та й у всій європейській кулінарії символом різдвяних і новорічних свят. Макову масу з солодощами використовують для приготування випічки, куті та, звичайно ж, вареників. Пропонуємо простий рецепт різдвяних медових вареників з маком. Ідеальне святкове частування.

Медові різдвяні вареники з маком пропонуємо приготувати з прісного тіста на воді з додаванням яйця та олії. Для начинки відварений у молоці та тричі пропущений через м'ясорубку мак змішується з розпареними родзинками, цукатами апельсинової цедри та медом. Медовий смак макової начинки з солодощами якнайкраще відповідає святковим новорічним настроям. Замість трудомісткої обробки маку для начинки можна придбати готову макову масу в магазині і лише додати до неї родзинки з цукатами та медом.

Для тіста:
- борошно – 2,5 склянки + трохи на підсипку
- яйце – 1 шт.
- сіль – ½ ч. ложки
- олія рослинна – 3 ст. ложки
- вода – ½ склянки

Для начинки:
- мак сухий – 200 г
- молоко – 1 склянка
- масло вершкове – 2 ч. ложки
- цукати з апельсинової цедри – 1 ст. ложка
- родзинки – 1 ст. ложка
- цукрова пудра – 1 ст. ложка
- яйце – 1 шт.
- мед – 1 ст. ложка

Для подачі:
- вершкове масло
- цукати з апельсинової цедри

Готуємо медові різдвяні вареники з маком

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з тіста. Борошно просійте в глибоку миску, зробіть у гірці поглиблення, всипте сіль, розбийте яйце, додайте розтоплене вершкове масло.

2. Потроху підливаючи воду, замісіть гладке еластичне тісто. Кавалок тіста в мисці накрийте рушником і залиште для відпочинку на 30 хвилин, щоб консистенція його стала більш еластичною. Тим часом приготуйте начинку.

3. Мак промийте в ситі під проточною водою, викладіть у кипляче молоко і варіть близько 10 хвилин на слабкому вогні, постійно помішуючи, щоб насіння не підгоріло. Потім відкиньте на сито, остудіть і пропустіть тричі через м'ясорубку.

4. У каструлі розтопіть вершкове масло, додайте мелений мак, цукрову пудру, цукати, родзинки і трохи обсмажте, постійно помішуючи. Остудіть макову масу, додайте сире яйце, мед і ретельно перемішайте готову начинку.

5. Тісто, що відпочило, тонко розкачайте на присипаному борошном столі, виріжте склянкою варяниці. На середину кожної варяниці викладіть порцію начинки та защипніть краї, формуючи вареники.

6. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте туди вареники порціями і варіть 3-4 хвилини з моменту випливання на поверхню. Потім виймайте шумівкою, охолоджуйте в ситі під проточною водою і складайте на таріль.

7. Медові різдвяні вареники з маком подавайте на порційних тарілках, поливаючи вершковим маслом і посипаючи зверху цукатами з апельсинової цедри.

Смачного!

Посмотрели 315 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...