• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с картошкой Українські вареники з картоплею та смаженим салом


Українські вареники з картоплею та смаженим салом

Популярну страву української кухні – вареники можна приготувати з різними начинками. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт швидких у приготуванні українських вареників з картоплею та смаженим салом, приголомшливий смак котрих обов'язково припаде вам до душі та ситно урізноманітнить домашнє меню.

Українські вареники з картоплею та смаженим салом пропонуємо приготувати в пароварці з прісного тіста на молочній сироватці з додаванням соди, яйця та олії.

Для тіста:
- молочна сироватка – 200 мл
- яйце – 1 шт.
- олія рослинна – 3 ст. ложки
- сіль – ½ ч. ложки
- сода – 1 ч. ложка
- борошно – 600-700 г

Для начинки:
- картопля – 600 г
- свиняче сало – 100-150 г
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- сіль за смаком

Для подачі:
- засмажка зі шкварок та цибулі
- сметана

Готуємо українські вареники з картоплею та смаженим салом

1. У глибоку миску налийте теплу сироватку, додайте соду і почекайте, поки вона трохи спіниться. Потім розбийте туди яйце, додайте сіль, долийте олію. Перемішайте все ложкою або вінчиком.

2. Підсипаючи потроху просіяне борошно, замісіть м'яке, не липке, еластичне тісто. Накрийте кавалок тіста в мисці рушником або серветкою і залиште відпочивати протягом 30 хвилин.

3. Тим часом поставте варити обчищену картоплю у підсоленій воді. Свиняче сало наріжте дрібними кубиками (знімати чи залишити шкірку – ваш вибір). Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.

4. У сковороду складіть нарізане сало, підсмаживши його до рум'яних шкварок. Додайте нарізану цибулю і смажте зі шкварками до золотистого кольору.

5. Відварену картоплю відцідіть, розімніть до стану пюре, додайте частину шкварок з цибулею (трохи менше половини) і перемішайте. Залиште картопляну начинку, щоб трохи схолола.

6. Тісто, що відпочило, вимісіть на присипаному борошном столі, сформуйте валик і наріжте на рівні шматочки. Товщина валика і розмір шматочків тіста залежить від того, якому ви віддаєте перевагу розміру вареників.

7. З кожного шматочка тіста розкачайте варяницю завтовшки близько 2 мм, покладіть на середину начинку і защипніть краї тіста у формі вареників.

8. Решітку пароварки змастіть рослинним або вершковим маслом і складіть туди вареники на деякій відстані один від одного. Налийте у піддон воду та готуйте вареники на парі близько 7 хвилин.

9. Готові українські вареники з картоплею і свинячим салом викладіть у миску, полийте засмажкою з цибулі і шкварок. Окремо подайте сметану.

Смачного!

Посмотрели 343 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...