• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с яблоками Смачні та ніжні вареники з яблуками


Смачні та ніжні вареники з яблуками

Яблука не вважаються надто популярним фруктом для начинки вареників, проте варто спробувати приготувати, щоб отримати уявлення про смачну доступну десертну страву. Тим більше, що яблука є у продажу цілий рік. Пропонуємо до вашої уваги рецепт смачних та ніжних вареників з яблуками.

Смачні та ніжні вареники з яблуками пропонуємо приготувати з прісного тіста на молоці з додаванням олії та солі. Яблука для начинки не передбачено піддавати тепловій обробці, достатньо натерти на крупній тертці, змішати з цукром і корицею, а перед ліпленням віджати надлишки соку. Але якщо ви підібрали яблука з щільною м'якоттю, яблучну стружку з цукром можна й потушити деякий час в сковороді, додавши невелику кількість води. Перед подачею полийте вареники розтопленим вершковим маслом і за бажанням прикрасьте листочками м’яти.

Для тіста:
- борошно – 500 г + трохи на підсипку
- сіль – ½ ч. ложки
- молоко – 1 склянка
- олія рослинна – 2 ст. ложки

Для начинки:
- яблука невеликі – 6-7 шт.
- цукор – 3-4 ст. ложки
- кориця мелена – 1 ч. ложка

Для подачі:
- масло вершкове розтоплене -50-60 г
- листочки м’яти – за бажанням

Готуємо смачні та ніжні вареники з яблуками

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з тіста. Борошно просійте в глибоку миску, зробіть у гірці заглиблення, всипте туди сіль, долийте олію. Потроху підливаючи молоко, замісити тісто.

2. Кавалок тіста в мисці накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин для відпочинку та набухання клейковини. А самі тим часом займіться начинкою. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину та натріть на крупну тертку.

3. Складіть терті яблука в окрему миску, додайте цукор і корицю, добре перемішайте. Безпосередньо перед ліпленням відіжміть начинку, якщо з яблук виділилося багато соку.

4. Тісто, що відпочило, тонко розкачайте на присипаному борошном столі в пласт товщиною приблизно 3 мм (трохи товщі ніж для пельменів). Виріжте склянкою варяниці. На середину кожної варяниці викладіть порцію начинки, віджавши сік.

5. З'єднуючи краї кожної варяниці, защипніть їх, формуючи вареники традиційної форми. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте туди вареники порціями і варіть 3 хвилини з моменту випливання.

6. Потім виймайте шумівкою і складайте на таріль чи в глибоку миску, поливаючи розтопленим маслом, щоб не злиплися між собою. Смачні та ніжні вареники з яблуками готові. Їжте на здоров’я та для задоволення.

Смачного!

Посмотрели 382 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...