• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Тесто для аналогов вареников Забарвлене пельменне тісто


Забарвлене пельменне тісто

Пельмені здавна стали популярними в домашньому меню, але згодом завдяки тій же популярності вже зводяться на ситну і смачну, але повсякденну їжу. Як же повернути пельменям оригінальність сприйняття й святкову вишуканість? Пропонуємо для будь-якої начинки використовувати забарвлене пельменне тісто.

Забарвлене пельменне тісто пропонуємо замішувати з додаванням соку буряків, моркви і зелені петрушки. Використання натуральних природних барвників надає тісту не тільки гарного вигляду, а також покращує смак і збагачує корисними властивостями. Пельмені з такого тісту сподобаються не лише дорослим, а й дітям. З забарвленого пельменного тіста можна приготувати також вареники, равіолі, галушки чи навіть домашню локшину. Набір продуктів, вказаний у списку інгредієнтів, розрахований на тісто трьох кольорів вагою 1 кг. Якщо це вам занадто багато, кількісні дані зручно зменшити вдвічі.

Вам знадобиться:
- борошно – 750 г + трохи на підсипку
- сіль – 1,5 ч. ложки
- буряк – 2 шт. (100 мл соку)
- морква – 2 шт. (100 мл соку)
- зелень петрушки – близько 200 г (100 мл соку)
- яйця – 3 шт.

Готуємо забарвлене пельменне тісто

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Овочі вимийте. Для віджиму соку вам знадобиться соковитискач, м'ясорубка або блендер. Буряк, морква та зелень петрушки окремо подрібніть у пюре і відтисніть сік.

2. В результаті ви повинні отримати близько 100 мл соку кожного кольору. Якщо у вас вийшло менше, допускається додати трохи води, але це позначиться на кольорі тіста, який трохи втратить свою насиченість.

3. Замішуючи кожне за кольором тісто, у простору миску просійте близько 250 г борошна (приблизно 1,5 склянки), зробіть у гірці поглиблення. У склянку або чашку розбийте яйце, всипте ½ ч. ложки солі і збийте.

4. Влийте сік одного з відтінків та перемішайте. Підливаючи рідку суміш у поглиблення борошняної гірки, акуратно розмішуйте ложкою, поки не вийде тісто певної густини.

5. Кавалок тіста з миски викладіть на стіл, присипаний борошном, і місіть руками близько 15 хвилин, до придбання тугої пружної консистенції. Якщо мало борошна, досипте трохи. Так само замісіть тісто двох інших кольорів.

6. Три кавалки тіста окремо загорніть у харчову плівку і помістіть у холодильник на 30 хвилин. Тісто має відлежатися, щоб придбати необхідну для роботи еластичність.

7. Забарвлене пельменне тісто можна заморожувати та розморожувати, коли воно знадобиться для ліплення. З такого тіста можна ліпити пельмені, вареники чи готувати локшину з наступним варінням. У процесі смаження ж воно трохи втратить насиченість кольору.

Успіхів вам у замішуванні забарвленого тіста та смачних виробів з нього!

Посмотрели 301 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...