• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Кнедлики, кнедли Гуцульські книдлі з вишкварками


Гуцульські книдлі з вишкварками

Існує багато різновидів страв з вареного тіста в європейській кулінарії – галушки, равіолі, ньокі, кльоцки і кнедлики. Чеські кнедлики давно подолали кулінарні бар’єри і стали улюбленим делікатесом в різних країнах Європи, набуваючи особливостей. Пропонуємо рецепт гуцульських книдлів з вишкварками.

Гуцульські книдлі з вишкварками пропонуємо приготувати з тіста на основі сирої та вареної картоплі в рівних пропорціях з додаванням яєць. Цю страву призвичаїлись готувати на заході України. Отже книдлі – це, скоріше, величезні галушки. Форма книдлів найчастіше кругла, але в деяких регіонах господині готують палюшки на сирному тісті, які звуться палюшками. Рецептом передбачено готувати круглі за формою книдлі на сирій картоплі і вареному картопляному пюре.

Вам знадобиться:
- картопля сира – 1 кг
- картопля варена – 1 кг
- масло вершкове – 20-30 г
- яйця – 2 шт.
- сіль, перець чорний мелений – за смаком
- борошно – 350-400 г

Для подачі:
- масло вершкове – 50-80 г
- сало для вишкварок – 100 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- зелень кропу – пучок

Готуємо гуцульські книдлі з вишкварками

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Один кілограм картоплі обчистіть, зваріть у підсоленій воді і розімніть в пюре з додаванням масла будь-якими доступними пристроями.

2. Сиру картоплю обчистіть, натріть на тертці з середньою решіткою, ретельно відіжміть від соку і з’єднайте з пюре. Додайте сіль, перець за смаком і перемішайте. Розбийте яйця і, потроху підсипаючи борошно, замісіть тісто.

3. Викладіть тісто на стіл, присипаний борошном, Сформуйте з нього валик і наріжте на шматочки. З кожного шматочка скачайте в долонях кульку, час від часу притрушуючи руки борошном, щоб тісто не прилипало до них.

4. В великій каструлі доведіть до кипіння підсолену воду з додаванням невеликої кількості олії. Опускайте книдлі в воду порціями, акуратно перемішайте шумівкою, щоб не прилипли до дна, і варіть 4-5 хвилин з моменту спливання.

5. Виймайте готові книдлі шумівкою і складайте на таріль, поливаючи розтопленим маслом, щоб не злиплись між собою. Тим часом сало наріжте дрібними шматочками і підсмажте до шкварок.

6. Додайте подрібнену цибулю і підрум’яньте. Подавайте гуцульські книдлі на порційних тарілках, поливаючи вишкварками разом з підсмаженою на витопленому жирі цибулею.

Смачного!

 

Посмотрели 322 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...