• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Кнедлики, кнедли Картопляні кнедлики з свининою


Картопляні кнедлики з свининою

Кнедлики за походженням вважаються чеською стравою, і їхня географія розширюється, з'являючись у меню кухонь європейських сусідів з деякими змінами та доповненнями. Іноді вже навіть важко визначити походження того чи іншого варіанту. Пропонуємо до вашої уваги рецепт картопляних кнедликів з свининою.

Картопляні кнедлики з свининою пропонуємо приготувати з тіста на основі картоплі, відвареної в шкірці з додаванням крохмалю, борошна та яйця. Для начинки підійде відварене м'ясо свиняче, підсмажене в сковороді на свинячому салі з додаванням цибулі. Ситну м'ясну ідилію в картопляній оболонці на порційних тарілках гідно доповнить засмажка з бекону з цибулею. Картопляні кнедлики з м'ясною начинкою можна подати як ситну самостійну страву, як доповнення до обідніх страв чи м'яса на грилі.

Для тіста:
- картопля – 700 г
- крохмаль картопляний – 1,5 ст. ложки
- борошно – ½ склянки
- яйце – 1 шт.
- сіль – щіпка

Для начинки:
- м'ясо свиняче (вирізка) – 200 г
- сало – 40-50 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль, перець чорний мелений – за смаком

Додатково:
- бекон копчений – 100 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- салат зі свіжих чи тушкованих овочів, зелень для подачі (опціонально)

Готуємо картопляні кнедлики з свининою

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з начинки. Свиняче м'ясо відваріть і після охолодження подрібніть у кухонному комбайні чи пропустіть через м'ясорубку. Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

2. Сало наріжте дрібними кубиками, викладіть у глибоку сковороду та підсмажте до рум'яних шкварок. Додайте нарізану цибулю і обсмажте на жирі, що виділився до м'якості і прозорості.

3. Потім додайте м'ясний фарш і підсмажте все разом, помішуючи, протягом декількох хвилин. Наприкінці смаження посоліть і поперчіть до смаку. Зніміть сковороду з вогню та залиште начинку охолоджуватися.

4. Приготуйте тісто. Для цього відваріть картоплю в шкірці, охолодіть при кімнатній температурі, очистіть від шкірки і розімніть до консистенції пюре будь-якими пристроями.

5. Додайте в картопляне пюре трохи солі, розбийте яйце та всипте крохмаль. Потроху підсипаючи борошно, швидко замісити тісто. Розділіть тісто на кульки і, розплескавши кожну на долоні, викладайте на середину м'ясну начинку. Потім скачайте колобки-кнедлики і викладайте на дошку чи кулінарний килимок.

6. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду. Кидайте туди кнедлики порціями та варіть 7 хвилин. Потім виймайте шумівкою на таріль. Бекон наріжте кубиками, цибулю очистіть від лушпиння і також дрібно наріжте.

7. У сковороді підсмажте кубики бекону, додайте подрібнену цибулю і смажте, помішуючи, до золотистого кольору. Якщо бекону немає, можете використовувати для підсмажування сало чи олію.

8. Готові картопляні кнедлики з свининою подавайте на порційних тарілках, поливаючи смаженою з беконом з цибулею. Додатково можете прикрасити тарілки зеленню, подати салат чи будь-яку овочеву закуску.

Смачного!

Посмотрели 290 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...