• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Пельмени Гречані пельмені з гречкою та беконом


Гречані пельмені з гречкою та беконом

Улюблені багатьма гурманами пельмені поступово перетворюються на звичайну буденну їжу з традиційною м'ясною начинкою. Їх завжди можна купити у відділах заморожених напівфабрикатом. Чому б же ж не створити експеримент на кухні? Пропонуємо до вашої уваги рецепт гречаних пельменів з гречкою та беконом.

Гречані пельмені з гречкою та беконом пропонуємо приготувати з тіста на гречаному борошні та молоці. У зернах гречки немає клейковини, тому для еластичності тіста потрібно змішувати гречане борошно з пшеничним борошном у пропорції 2:1 і додавати для зв'язування яйце. Традиційну начинку теж можна замінити варіантом із розсипчастої гречки з вареним яйцем та беконом. Дієтичне тісто та апетитна начинка з ароматними шкварками бекону додасть звичній страві яскравих смакових відчуттів.

Для тіста:
- гречане борошно – 2 склянки
- борошно пшеничне – 1 склянка + трохи на підсипку
- сіль – ½ ч. ложки
- яйце – 1 шт.
- молоко тепле – 1 склянка
- олія рослинна – 2 ст. ложки

Для начинки:
- гречані крупи – 200 г
- яйця, зварені круто – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- часник – 2 зубчики
- бекон із сальними прошарками – 400 г
- сіль, перець чорний мелений – за смаком
- майоран – за смаком

Для подачі:
- шкварки бекону
- сметана
- ваш улюблений соус

Готуємо гречані пельмені з гречкою та беконом

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з начинки. Зваріть круто яйця, остудіть у холодній воді і очистіть від шкаралупи. Зваріть розсипчасту гречану кашу.

2. Цибулю ріпчасту і часник очистіть від лушпиння і окремо подрібніть. Бекон наріжте дрібними кубиками та обсмажте на сухій сковороді. Приблизно третину шкварок відкладіть для подачі і змішайте з подрібненим часником, майораном, сіллю.

3. До шкварок, що залишилися, додайте нарізану цибулю і смажте, помішуючи, ще хвилини дві. Зніміть сковороду з вогню та перекладіть бекон із цибулею в окрему миску. Додайте дрібно нарізані яйця, гречану кашу.

4. Приправте начинку сіллю, перцем та майораном. Добре перемішайте. За бажанням, можете додати в начинку свої улюблені приправи та зелень. Настав час замішувати тісто.

5. У просторій мисці для замішування тіста змішайте гречане і пшеничне борошно, зробіть у гірці поглиблення, всипте туди сіль, розбийте яйце, додайте олію. Потроху підливаючи молоко, замісити тісто.

6. Тонко розкачайте тісто (до товщини 2-3 мм) на присипаному борошном столі, склянкою невеликого діаметру виріжте кружки. На кожен кружок викладіть порцію начинки та защипніть краї, формуючи пельмені.

7. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте туди пельмені порціями і варіть 3-5 хвилин, потім виймайте шумівкою і складайте на таріль, приступаючи до варіння наступної порції.

8. Гречані пельмені з гречкою та беконом подавайте на порційних тарілках, посипаючи апетитними шкварками. Додатково можете подати сметану, кетчуп або улюблений соус.

Смачного!

Посмотрели 241 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...