• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Пельмени Домашні пельмені з курячим фаршем та зеленню


Домашні пельмені з курячим фаршем та зеленню

Пельмені – дуже популярна м'ясна страва, яку можна купити без проблем у замороженому вигляді у торговельній мережі та приготувати напівфабрикати, не витративши багато часу та праці. Магазинні пельмені смачні, але домашні смачніші. Пропонуємо вам рецепт домашніх пельменів з курячим фаршем та зеленню.

Домашні пельмені з курячим фаршем та зеленню пропонуємо приготувати з заварного тіста на воді з додаванням олії. Рецепт запозичений у відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Для пельменів кулінар з досвідом рекомендує саме заварне тісто, яке еластичніше, дозволяє тонке розкочування, краще склеюється, не рветься в процесі варіння. Зелень петрушки в начинці додасть курячому м'ясу апетитний відтінок смаку, а холодна вода – соковитість.

Для тіста:
- борошно – 500 г + трохи для підсипки
- вода гаряча – 1 склянка (250 мл)
- олія рослинна – 3 ст. ложки
- сіль – ½ ч. ложки

Для начинки:
- курячий фарш – 500 г
- зелень петрушки – пучок
- сіль, перець чорний мелений – за смаком
- спеції для м'ясного фаршу – за смаком
- вода холодна – близько 50 мл

Для подачі:
- масло вершкове розтоплене
- перець чорний мелений
- сметана (опціонально)
- оцет (опціонально)

Готуємо домашні пельмені з курячим фаршем та зеленню

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Почніть приготування з тіста. Просійте борошно в глибоку миску, зробіть у гірці поглиблення. Всипте туди сіль, долийте олію.

2. Потроху підливаючи гарячу воду, замісіть пружне еластичне тісто. Накрийте кавалок тіста рушником і залиште на час приготування начинки для відпочинку. В результаті настоювання розбухає клейковина борошна і тісто стає еластичнішим.

3. Приготуйте начинку. Зелень петрушки вимийте і дрібно покришіть. Для фаршу куряче м'ясо пропустіть через м'ясорубку або використовуйте готовий фарш із магазину.

4. Складіть курячий фарш у миску для начинки, додайте покришену зелень, сіль, перець, спеції за смаком. Долийте трохи холодної води для соковитості. Ретельно перемішайте начинку та злегка відбийте об дно миски.

5. Тісто, що відпочило, викладіть на стіл, присипаний борошном, розділіть на частини, зручні в роботі. Кожну частину тіста розкачайте до товщини близько 2 мм (чим тонше, тим краще) і виріжте кружки склянкою або кулінарним кільцем.

6. Діставайте частини тіста з-під рушника в міру обробки, щоб не завітрювалося. Діаметр кружків залежить від того, які за розміром пельмені ви бажаєте приготувати, на ваш смак та розсуд.

7. На середину кожного кружка покладіть приблизно 1 ч. ложку начинки (залежить від розміру кружка) і защипніть краї, формуючи пельмені традиційної форми зі зліпленими по кругу куточками.

8. Складайте пельмені на дошку, притрушену борошном, щоб пельмені не приклеювалися до поверхні і тонке тісто не рвалося. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду.

9. У киплячу воду опускайте пельмені порціями, перемішуйте шумівкою, щоб не прилипли до дна каструлі і варіть після випливання на поверхню близько 5 хвилин, до готовності начинки.

10. Готові домашні пельмені з курячим фаршем і зеленню виймайте шумівкою, складайте на таріль, поливаючи розтопленим вершковим маслом. Подавайте на порційних тарілках, посипаючи меленим перцем. Додатково подайте сметану та полийте за бажанням оцтом.

Смачного!

 

Посмотрели 257 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...