• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Пельмени Вегетаріанські пельмені з кабачками


Вегетаріанські пельмені з кабачками

Пельмені давно стали популярними, і всі звикли до м'ясної смаковитої начинки в них. Однак, існують різні варіанти добавок до м'ясного наповнення пельменів, аж до повної заміни м'яса іншими не менш корисними продуктами. Пропонуємо до вашої уваги цікавий рецепт вегетаріанських пельменів з кабачками.

Тісто для вегетаріанських пельменів з кабачками пропонуємо замісити на воді з борошна пшеничного вищого сорту з додаванням висівок. Начинка – подрібнені кабачки, підсмажені з часником та додаванням солі, перцю й мускатного горіха. Вегетаріанські пельмені з кабачками не лише смачні, а й корисні. У складі тіста є висівки, що сприяють схудненню та зменшення холестерину в людському організмі. Смак у пельменів – чудовий, без перебільшення.

Для тіста на 5-6 порцій:
- борошно – 400 г
- висівки – 2 ст. ложки
- вода – 1 склянка (250 мл)
- сіль – 1 ч. ложка

Для начинки:
- кабачки – 300 г
- часник – 1-2 зубчики
- мускатний горіх мелений – 1 ч. ложка
- перець запашний мелений – ½ ч. ложки
- сіль – за смаком
- олія рослинна – 1 ст. ложка

Для подачі:
- олія оливкова
- перець чорний мелений
- зелень
- сметана або натуральний йогурт

Готуємо вегетаріанські пельмені з кабачками

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки (кабачок або частина кабачка) вимийте, при необхідності зніміть грубу шкірку і видаліть насіння. Молоді кабачки чистити не потрібно. Часник очистіть від лушпиння.

2. Налийте холодну воду в глибоку миску, додайте туди сіль, висівки і просійте майже все борошно. Все борошно відразу додавати не варто, так як його може піти менше для необхідної консистенції тіста.

3. Замісіть м'яке тісто, яке може трохи липнути до рук. При необхідності додайте борошно, що залишилося. Кавалок тіста помістіть в миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і пставте в холодильник на 2 години, а то й на ніч.

4. Приготуйте начинку. Підготовлену м'якоть кабачка наріжте кубиками зі стороною близько 5 мм. Часник дрібно наріжте або пропустіть через прес. Додайте мускатний горіх, перець та сіль за смаком.

5. Сковороду злегка змастіть олією і трохи розігрійте. Викладіть туди заправлені овочі та припустіть до м'якості під закритою кришкою на слабкому вогні протягом 5 хвилин. Відкрийте кришку і залиште остигати.

6. Тісто розділіть на частини, зручні в роботі (3-4), з кожної частини сформуйте валик і наріжте на рівні шматочки. З кожного шматочка розкачайте кружок, викладіть 1 ч. ложку начинки і ретельно защипніть краї, формуючи пельмені.

7. Варіть пельмені, опускаючи в підсолену воду, що кипить, 4-5 хвилин після спливання на поверхню. Потім виймайте шумівкою і складайте на таріль, змащуючи оливковою олією.

8. Готові вегетаріанські пельмені з кабачками подавайте до столу на порційних тарілках, поперчивши до смаку і додавши, за бажанням, свіжу зелень. Додатково можете подати також сметану чи йогурт.

Смачного!

Посмотрели 192 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...