• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с крупами Вареники з кашею, беконом та грибами


Вареники з кашею, беконом та грибами

Часто каша сприймається, як проста буденна, хоч і ситна страва. Але якщо підключити фантазію, з неї можна приготувати багато смачного, наприклад, використовувати як оригінальну начинку для вареників. Пропонуємо до вашої уваги рецепт чудових вареників з кашею, беконом та грибами.

Вареники з кашею, беконом та грибами пропонуємо приготувати з прісного тіста на воді з додаванням яйця та оливкової олії.

Для тіста:
- борошно – 550 г
- сіль – 1 ч. ложка
- яйце – 1 шт.
- олія оливкова – 2 ст. ложки
- вода – 1 склянка (250 мл)

Для начинки:
- каша гречана – 1 пакетик (100 г)
- каша ячна – 1 пакетик (100 г)
- копчений бекон – 250 г
- сушені гриби – 20 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- сіль, перець чорний мелений – по 2 щіпки
- грибна приправа – 1 ч. ложка (опціонально)
- яйце – 1 шт.

Додатково:
- масло вершкове для поливання та підсмажування
- цибуля ріпчаста для підсмажування – 1-2 шт.

Готуємо вареники з кашею, беконом та грибами

1. Начинку краще приготувати заздалегідь. Сушені гриби промийте, складіть у каструлю, залийте холодною водою та залиште на 1 годину. Потім поставте каструлю на вогонь і відваріть у тій самій воді.

2. Крупи (найкраще брати у пакетиках) відваріть разом у воді без солі, відповідно до інструкцій на упаковках. Після приготування змішайте разом у мисці.

3. Велику цибулину очистіть від лушпиння і наріжте кубиками, такими ж кубиками наріжте бекон (якщо є на ньому шкірка, то відріжте). Складіть бекон у сковороду, обсмажте до рум'яного кольору та перекладіть у миску з кашею.

4. У ту ж сковороду з витопленим з бекону жиром викладіть подрібнену цибулю, підсмажте до золотистого кольору і додайте до інших інгредієнтів в мисці.

5. Відварені і схололі гриби наріжте маленькими шматочками і додайте в миску. Можете влити туди кілька ложок грибного відвару (його вбирає каша).

6. Не забудьте посолити і поперчити начинку, але перед додаванням солі спробуйте на смак, часто бекон буває солоним настільки, що додатково солити не знадобиться. Якщо любите, додайте ложечку грибної приправи, але врахуйте, що вона теж солона.

7. Нарешті розбийте сире яйце в миску (щоб начинка не розсипалася) і остаточно ретельно перемішайте готову начинку. Тепер настав час приступати до тіста.

8. Просійте борошно в глибоку миску, зробіть у гірці поглиблення, всипте сіль, розбийте яйце, влийте оливкову олію. Потроху додаючи теплу воду, замісіть м'яке еластичне тісто.

9. На присипаному борошном столі тонко розкачайте тісто, виріжте склянкою кружки. На кожен кружок покладіть порцію начинки і зліпіть вареники у звичній формі півмісяця (або у будь-якій формі, яка вам подобається).

10. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте в неї вареники порціями і варіть 3-4 хвилини з моменту випливання на поверхню. Готові вареники виймайте шумівкою, складайте в миску, поливайте олією і струшуйте, щоб не злипалися.

11. Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і підсмажте в сковороді на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору.

12. Вареники з кашею, беконом та грибами подавайте на порційних тарілках, поливаючи цибульною засмажкою на вершковому маслі.

Смачного!

 

 

Посмотрели 324 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...