• самые вкусные рецепты
• разнообразное тесто
• начинки на любой вкус
Реклама
загрузка...
Главная Вареники с маком Пісні вареники з маком, горіхами та родзинками


Пісні вареники з маком, горіхами та родзинками

Пропонуємо до вашої уваги рецепт солодкої десертної страви з українським національним колоритом – пісних вареників з маком, горіхами та родзинками. У дні посту таке чудове частування прикрасить своєю присутністю найвишуканіший святковий стіл, стане родзинкою у стриманому меню домашньої трапези.

Пісні вареники з маком, горіхами та родзинками пропонуємо приготувати з тіста на мінеральній воді з додаванням олії.

Для тіста:
- борошно – 3 склянки + трохи на підсипку
- сіль – ¼ ч. ложки
- олія рослинна – 2 ст. ложки
- мінеральна вода – 1 склянка

Для начинки:
- мак сухий – 100 г
- волоські горіхи (ядра) – ¼ склянки
- родзинки – ½ склянки
- цукрова пудра – 3 ст. ложки

Для подачі:
- рідкий мед
- цукрова пудра

Готуємо пісні вареники з маком, горіхами та родзинками

1. Приготуйте начинку. Для цього залийте мак в каструлі окропом (щоб вода тільки покрила його), поставте на плиту і варіть на мінімальному вогні 5-10 хвилин, поки не випарується рідина.

2. Потім зніміть каструлю з вогню, додайте ядра волоських горіхів та родзинок, подрібніть за допомогою блендера до однорідної маси. Коли макова маса повністю схолоне, додайте цукрову пудру і перемішайте.

3. Замісіть тісто для вареників. У охолодженій мінеральній воді розведіть сіль. Борошно просійте в глибоку миску, зробіть у гірці поглиблення і потроху вливайте воду та олію, розмішуючи ложкою.

4. Коли тісто стане тугішим, вимісіть його руками на присипаному борошном столі чи кулінарній дошці до еластичного пружного стану. Потім накрийте серветкою і залиште на 20-30 хвилин для відпочинку.

5. Тісто, що відпочило, розкачайте шаром близько 3 мм на присипаному борошном столі, виріжте склянкою кружки. На середину кожного кружка покладіть 1 ч. ложку макової начинки і міцно защипніть краї, формуючи вареники.

6. У великій каструлі закип'ятіть підсолену воду, опускайте в неї вареники порціями і варіть 3-5 хвилин після випливання на поверхню. Потім виймайте та складайте на таріль.

7. Пісні вареники з маком, горіхами та родзинками перед подачею полийте рідким медом або притрусіть цукровою пудрою. Насолоджуватися такими варениками краще у гарячому вигляді, але й холодні вони просто чудові.

Смачного!

 

 

Посмотрели 421 раз

Популярные рецепты вареников

Оставить комментарий

Убедитесь, что вы вводите (*) необходимую информацию, где нужно
HTML-коды запрещены


Поиск по сайту
Новые рецепты

Интересное
загрузка...